Обратно към ЦРЧР

Онлайн eTwinning и „Еразъм+“ обучение на тема “My Green School”, 7 – 8 декември 2022г.

8
Dec
'22
дек. 9, 2022

Уважаеми колеги,

Център за развитие на човешките ресурси в ролята си на Национално звено за координация по дейност eTwinning, както и на Национална агенция по Програма „Еразъм+“ и Програма „Европейски корпус за солидарност“, проведе в периода 7 – 8 декември 2022г. Онлайн „Еразъм+“ и eTwinning обучение на тема “My Green School”.

Водещи на събитието бяха eTwinning посланиците Валентина Маринова, д-р Евгения Михова и Надка Динева. Участие взе и г-жа Милена Караангова, педагогически мениджър на eTwinning България.

В рамките на два последователни дни над 50 участници имаха възможност да се запознаят с новите функционалности на платформата European School Education Platform, с Европейския зелен пакт и отражението му върху европейските образователни проекти. Представени бяха успешни eTwinning и „Еразъм+“ STEM/STEAM практики, иновативни методи на преподаване и други теми, свързани с проектобазираното обучение. Заедно с това участниците създадоха идеи за нови проекти и се включиха в образователната игра “Търсачи на съкровища в eTwinning”.

По време на работата се родиха идеи за следващи обучения и съвместни инициативи, свързани със зелената идея и новите методи за учене.

Екипът на eTwinning България