Обратно към ЦРЧР

eTwinning обучение в град Балчик, 17 юни 2023 година

17
Jun
'23
юни 25, 2023

На 17 юни 2023 г. в град Балчик се проведе eTwinning обучение за начинаещи, в което се включиха двайсет и трима учители и директори от ДГ “Чайка” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. То беше подготвено и реализирано от д-р Евгения Михова и Валентина Маринова, eTwinning посланици, с подкрепата на Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) в ролята му на Национално звено за координация по дейност eTwinning, както и на Национална агенция по Програмите „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“.

Участниците се запознаха с новата платформа European School Education Platform и нейните функционалности.

Представени бяха възможностите, които eTwinning и проекти по Програма “Еразъм+” предлагат за интегриране на иновативни педагогически методики и дигитални инструменти в преподаването на учебното съдържание в детската градина.

Споделени бяха добри практики свързани с успешно прилагане на проекто-базираното обучение при реализиране на eTwinning и проекти по Програма „Еразъм+“.

Участниците работиха в екип и изпълниха няколко практически задачи: регистрация в платформата, откриване на партньори, разработване на проект и др.

Домакин на събитието беше ДГ “Чайка”, град Балчик.