Обратно към ЦРЧР

Онлайн обучение за начинаещи „Новият дом на eTwinning”, 5-6 декември 2022 г.

6
Dec
'22
дек. 7, 2022

Уважаеми колеги,

На 5 и 6 декември 2022 г. Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) в ролята си на Национална агенция по Програма „Еразъм+“ и по Програма „Европейски корпус за солидарност“, както и на Национално звено за координация по дейност eTwinning, проведе ОНЛАЙН eTwinning ОБУЧЕНИЕ ЗА НАЧИНАЕЩИ с практическа насоченост, на тема “НОВИЯТ ДОМ НА ETWINNING”.

Обучението беше насочено към  учители без опит и новорегистрирани в платформата ESEP, както и към всички, работещи в сферата на образованието.

Събитието имаше за цел запознаване с новата платформа European School Education Platform, придобиване на умения за регистрация, запознаване с основните стъпки  за създаване на проект и организиране на работното му пространство. Бяха разгледани възможности за професионално израстване с eTwinning, както и повишаване информираността на участниците по актуални теми като Приоритетите на Програмата “Еразъм+”, Демократичното участие на младите и Новият европейски Баухаус.

Презентатори бяха eTwinning посланиците Надежда Станкова, Мая Кюлевчиева и Цветелена Таралова.

Събитието протече при засилен интерес, като и в двата дни се включиха над 170 участници. Част от тях, без опит за работа в новата платформа ESEP, бяха подпомогнати в създаване и оформяне на профила си, как да разширяват мрежата си от контакти, как да намират подходящите обучения за професионалното си развитие и по какъв начин работата им по различни програми и проекти да доведе до повишаване качеството на обучението на учениците.

Посланиците отговориха на множество въпроси, отправени от участниците, споделиха опит и дадоха съвети относно работата в новата платформа.

Екип eTwinning България