Обратно към ЦРЧР

„Erasmus Accreditations – a New Path to Mobility“ – нов курс в платформата School Education Gateway

сеп. 14, 2020

Уважаеми колеги,

Всяка година Европейският съюз финансира хиляди мобилности и дейности за професионално развитие на учители и други педагогически кадри. Броени месеци преди началото на новата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт – Програма „Еразъм“ (2021 – 2027), за първи път стартира платформа за акредитация по новата Програма „Еразъм“. Целта на тази акредитация е да подпомага училища и организации, които желаят да създават проекти или да участват в бъдещи транснационални обмени и сътрудничества по Програмата. Акредитираните организации ще получат по-пряк достъп до възможности за финансиране по линия на Ключова дейност 1, секторите Училищно образование, Професионално образование и обучение и Образование за възрастни от Програмата, която предстои да стартира в началото на 2021 г.

Курсът „Erasmus Accreditations – a New Path to Mobility“ е безплатен и ще се проведе в платформата School Education Gateway. Насочен е към координаторите на международни проекти, към директори и учители. Новият мини-MOOС курс на платформата School Education Gateway предоставя информация и съдействие за подготовката на успешна кандидатура.

Курсът се провежда в един модул, който може да бъде завършен със самостоятелно темпо, в зависимост от заетостта и времевите възможности на съответния курсист. Стартът е днес, 14 септември 2020г., като всеки може да се включи в него по всяко време до 29 октомври 2020г.

Присъединете се към „Erasmus Accreditations – a New Path to Mobility“ още сега и се осведомете за поканата, за да отворите вратите на своето училище за интернационализацията!

http://bit.ly/EACCMOOC