Обратно към ЦРЧР

Европейски ден на езиците 2021

сеп. 16, 2021

Уважаеми колеги,

Във връзка с предстоящия на 26 септември 2021 г. Европейски ден на езиците, Националното звено за координация по дейност eTwinning за България, с подкрепата на Програма „Еразъм+“, Програма „Европейски корпус за солидарност“, дейностите Европас – България, Еврогайдънс – България, Евридика – България и National VET team, отправя покана към училища, детски градини и други образователни институции в страната за отбелязване на Европейския ден на езиците.

Каним за участие всички образователни институции, които искат да отбележат този ден, да направят това под напълно свободна, избрана от тях форма. Това би могло да бъде:

  • онлайн / реален урок;
  • изложба;
  • онлайн изложба;
  • постери / инфографики;
  • състезание / викторина на тема европейските езици;
  • събитие, конкурс и др.

Във връзка с реализирането на идеята, екипът на ЦРЧР се обръща към Вас с поканата да отбележите темата по предпочитан от Вас начин заедно със своите ученици / възпитаници. Компетентно жури ще оцени всички участия и ще открои институции победители, които ще получат награди.

В рамките на инициативата за отбелязване на Европейския ден на езиците, след като проведете своите събития, ще можете да обобщите резултатите за Вашата организация и попълните кратък формуляр, в който да опишете под каква форма са проведени събитията. Очаква се описанието на дейностите на всяка институция, заедно с линк към тях, да са събрани от един представител на институцията в една публикация, в която да се посочат и имената на всички участвали учители / преподаватели. Очаква се също  така крайните продукти да бъдат публични и да имат широко въздействие. Формулярът ще бъде достъпен от 21 до 30 септември 2021г. и очакваме всяка организация да участва само с една кандидатура.

Всички събития ще бъдат включени в обща интерактивна карта, която ще бъде споделена в сайта на ЦРЧР, на eTwinning България и в страниците ни във Facebook. Целта на тази карта е да събере и популяризира дейностите за отбелязване на Европейския ден на езиците в България.

Ако Вашите дейности са част от стартиран вече или сега започващ „Еразъм+“ проект, очакваме да отбележите това. Ако са част от eTwinning проект, очакваме да бъдат видими в TwinSpace. Надяваме се инициативата да стане повод за създаване и на нови национални или европейски образователни проекти.

Формуляр за кандидатстване можете да намерите тук.

Насоки за попълванена формуляра можете да намерите тук: 4 nasoki za podgotovka na kandidaturata.docx

Повече за Европейския ден на езиците, който Европейската комисия ще проведе онлайн на 27 септември 2021г., можете да видите тук

Очакваме Ви!

Екипът на ЦРЧР