Обратно към ЦРЧР

Национален онлайн семинар за професионално развитие – „От реалното към виртуалното училище с eTwinning“

юни 22, 2020

Уважаеми колеги,

В периода 22 – 30 юни 2020г. екипът на eTwinning България ще проведе Национален онлайн семинар за професионално развитие на тема „От реалното към виртуалното училище с eTwinning“. Събитието е организирано от Националното звено за координация по дейност eTwinning и ще се проведе с водещата роля на българските eTwinning посланици Валентина Маринова, Евгения Михова и Надежда Станкова. Насочено е към директори, учители, училищни психолози и ресурсни учители и цели да подпомогне българските преподаватели в работата във виртуална среда, като представи как eTwinning помага на виртуалното училище.

Програмата на семинара е подготвена в няколко работни сесии, всяка с продължителност час и половина. Учители от цялата страна, работещи в различни образователни нива, ще споделят добър опит по темата по следните модули: 

Модул 1: Онлайн обучение чрез eTwinning – проекти между учители от едно училище/детската градина;

Модул 2: Практически решения за това как да поддържаме мотивирани учениците в онлайн обучението чрез възможностите на eTwinning;

Модул 3: Дигитални инструменти и добри практики, които ни помагат в онлайн обучението;

Всеки участник, регистрирал се в 3 или повече от тези онлайн сесии, ще получи сертификат за участие с посочен брой присъствени академични часове.

Въвеждащо събитие – 22 юни 2020г. – представяне на Семинара.

Първото събитие от Семинара ще се проведе на 25 юни 2020 год. от 18.00ч. Централноевропейско време (с този час ще го откриете в eTwinning платформата), т. е. 19.00ч. бълг. време. Събитието е на тема: „Дистанционно преподаване и учене в гимназиален етап с eTwinning“. Водещ обучението е Надежда Станкова,  eTwinning посланик. Добри практики по темата ще представят още: 

  • Даринка Костова от СУ „Д. Талев“, град Добрич; проект “E-teachers & E-students“;
  • Димитрия Аянска от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, град Смолян; проект „Local Initiatives in the European Village“;
  • Цветелена Таралова от Национална финансово-стопанска гимназия, София; проект „Strengthening equality, diversity and inclusion for an intercultural European education (SEDIFIEE)“

Всяко от събитията съдържа и трите посочени по-горе модула и е подготвено така, че да бъде полезно за всички преподаватели, независимо от образователната степен, в която преподават. За да се присъедините към събитията, моля, следвайте стъпките:

  1. Влезте в своя профил в Платформата; 
  2. Кликнете върху линка: https://live.etwinning.net/events/event/121903;
  3. Натиснете бутон „Присъединете се към това събитие“ – направете това преди датата на първото събитие;
  4. На 25. и 26. юни, 15 мин преди началото на срещата: влезте в своя профил – събития – моите събития – отворете страницата на събитието – натиснете бутон „Влезте в стаята за срещи“.

*Ако нямате инсталиран Adobe connect, следвайте стъпките на системата; свалете приложението, стартирайте .exe файла и отново повторете стъпка 3. 

Ако имате въпроси, моля, не се колебайте да се свържете с нас!

Очакваме ви!

Екипът на eTwinning България