Обратно към ЦРЧР

ОНЛАЙН eTwinning ОБУЧЕНИЕ ЗА НАПРЕДНАЛИ на тема „МЕТОДИ НА УЧЕНЕ И eTwinning ”

февр. 1, 2021

Уважаеми колеги,

В периода от 12 до 16 февруари 2021 г. Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) в ролята си на Национална агенция по Програма „Еразъм+“ и по Програма „Европейски корпус за солидарност“, както и на Национално звено за координация по дейност eTwinning, съвместно с мрежата на българските eTwinning посланици, ще проведе онлайн eTwinning обучение за напреднали.

Обучението е с продължителност 4 дни. В рамките на всеки ден ще бъде проведена по една сесия, всяка с продължителност 90 минути, като датите на провеждане са, както следва: 12.02., 13.02., 15.02. и 16.02. с по една сесия в eTwinning Live и начален час 19:00 до 20:30 часа българско време.

Събитието е структурирано около методите на учене и eTwinning, като програмата, която сме Ви подготвили, включва:

Ден 1, сесия 1 – лекционна: Mетоди на учене и eTwinning – Проекто/Проблемно базираното обучение чрез eTwinning проекти, Обърната класна стая и учене чрез игри;

Ден 2, сесия 2 – лекционна: ИКТ инструменти за напреднали – LinoIt, BookCreator, Genially, Wakelet и Open Shot Video Editor;

Ден 3, сесия 3 – лекционна и практическа: Включваща класна стая с eTwinning – добри практики;

Ден 4, сесия 4 – лекционна: Медийна грамотност и дезинформация – Fakebook, Интернет безопасност в ученически истории и eTwinning проект “Activate Critical Thinking”.

Настоящата покана е насочена към училища и детски градини от цялата страна. Регистрации за събитието ще се приемат на електронен адрес https://forms.gle/ChRg3NAJNwMcpKV86 до 8.02.2021г. или до запълване на предвидените места.

Сесиите ще се водят от eTwinning посланиците Цветелена Таралова, Цветанка Тодорова и Калина Николова.

Очакваме Ви!

Екип eTwinning България