Обратно към ЦРЧР

Преподаване и ученe с eTwinning – колко е важна екипната работа?

юни 29, 2020

Преподаване и ученe с eTwinning – колко е важна екипната работа?

Екипната работа е коренът на успеха в съвременния мултидисциплинарен свят. Всяка организация, училище, клас от ученици или екип, са свързани със съвместна работа. Членовете на екипа трябва да бъдат мотивирани да дават най-доброто от себе си при решаване на груповите задачи. И това не винаги е лесна задача.

За създаването на успешно работещи екипи са необходими време и търпение от страна на учителя/директора и осъзнаване от всички, че именно по този начин в класната стая/училището или детската градина се изгражда общност от съмишленици с общи правила и цели. Когато работят в екип, децата се учат на споделена отговорност – да държат на своя успех и на успеха на другите, да си помагат и да получават помощ.

Добри практики от работата в екип във виртуалното училище ще бъдат сподели по време на четвъртото и заключителното събития от Националния онлайн семинар „От реалното към виртуалното училище с eTwinning“.

Събитието с тема: „Преподаване и учене с eTwinning – колко е важна екипната работа?“  ще се проведе на 30. юни 2020 год. от 17ч./ Централноевропейско или 18ч. българско време. Негов домакин ще бъде Валентина Маринова,  eTwinning посланик и старши учител начален етап в СУ „Васил Левски“ – Троян.

Добри практики по темата ще представят: 

  • Емилия Михайлова от ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ – Разград, проект Гергьовден по капански – Майски празници у дома“;
  • Айтен Кязимова от ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ – Разград, проект „EUstudents in EUwonderland“;
  • Гергана Петрова от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ – Хасково, проект „Let’s Feel the Might of the European Cultural Historical Heritage“.

В събитието ще вземе участие и Джанер Реджеб, випускник от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, Хасково. Джанер от две години е администратор на всички училищни проекти в eTwinning платформата. За активната си дейност в проекти по Програма „Еразъм+“ и eTwinning е удостоен с плакет и отличие „Млад лидер“.

Линк към събитието: https://live.etwinning.net/events/event/123106

Заключителното събитие на тема: „Да направим преподаването и ученето по-интересно с eTwinning!“ ще се проведе на 30. юни 2020 год. от 19ч. Централноевропейско или 20ч. българско време. Негов домакин е  Надежда Станкова,  eTwinning посланик и старши учител по английски език в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Смолян. В срещата ще се включат най-новите членове на eTwinning екипа от български eTwinning посланици: Деяна Пейкова от град Раковски, Гергана Георгиева от град Добрич и Калина Николова от град Враца.

Линк към събитието: https://live.etwinning.net/events/event/123109

Ако имате въпроси, моля, не се колебайте да се свържете с нас!

Очакваме ви!