Обратно към ЦРЧР

Хибридно eTwinning обучение в СУ „Любен Каравелов“, гр. Несебър, 29.02.2024г.

29
Feb
'24
мар. 4, 2024

На 29 февруари 2024 год. двадесет и девет педагогически специалисти от Средно училище „Любен Каравелов“, гр. Несебър взеха участие в хибридно eTwinning обучение за начинаещи на тема „Разработване и реализиране на успешен еTwinning и Еразъм+ проект“.

Събитието беше подготвено и реализирано от Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) в ролята му на Национално звено за координация по дейност eTwinning, както и на Национална агенция по Програма „Еразъм+“ и по Програма „Европейски корпус за солидарност“, и проведено от д-р Евгения Михова и Валентина Маринова, eTwinning посланици.

Участниците се запознаха с новата платформа European School Education Platform и нейните функционалности. Включиха се в практически дейности и разработиха свои проектни идеи по предложен модел. Запознаха се с възможностите за кариерно развитие и активно участие в образователни проекти и интегриране на иновативни педагогически методики и дигитални инструменти в преподаването на учебното съдържание чрез дейности eTwinning и Програма „Еразъм+“. Представени бяха добри практики, свързани с използване на иновативни методи за преподаване и учене.

Домакините на събитието изразиха желание да се включат в предстоящи eTwinning срещи и обучения.