Обратно към ЦРЧР

Присъствено обучение по дейност eTwinning в град Бургас

26
Aug
'20
авг. 27, 2020

На 26.08.2020г. в Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации – град Бургас, се проведе eTwinning обучение.  Разгледани бяха следните теми: Развитие на проектобазираното обучение с използване на платформата eTwinning; Интегриране на eTwinning в дейности по проекти на Програма „Еразъм+“. Критерии за качество на проект“. Обучението се проведе с участието на eTwinning посланик Гергана Петрова и със съдействието на Националното eTwinning звено за координация в ЦРЧР. Участие взеха 23 педагози от училището.

Събитието беше открито от г-жа Венета Иванова – старши експерт по БЕЛ към РУО – град Бургас, и г-жа Димитрина Тодорова – директор на ПГКПИ – град Бургас. Поздравителен адрес беше получен и от г-жа Виолета Илиева – началник на РУО – град Бургас.

По време на тренинга бяха изпълнени следните дейности:

  • Запознаване с дейност eTwinning. Регистрация на нерегистрираните участници в обучението на платформата;
  • Представяне на възможностите, които предоставят Програма „Еразъм+“ и дейност eTwinning като част от нея. От сътрудничество по eTwinning проекти към образователни мобилности „Еразъм+“;
  • Представяне на платформата European Schoolnet Academy и нейните възможности за професионално развитие на учителите;
  • Представяне на функционалните възможности на портала eTwinning за намиране на партньори, участие във форуми, основни етапи при стартиране на проект. Инструменти на eTwinning live;
  • Представяне на Twinspace: Работно пространство за създаване на проекти, комуникация и сътрудничество;
  • Представяне на добри практики при изпълнение на проекти по програма „Еразъм+“. Провеждане на дискусия за критериите за качество на проект.

Участниците споделиха обратна връзка за проведеното обучение, използвайки дигитално табло на платформата linoit.com.