Обратно към ЦРЧР

Обучение на тема „Различните деца“, 10 – 12 юли 2024г., Боровец

юли 2, 2024

    В периода 10 – 12 юли 2024г., ЦРЧР в ролята си на Национална агенция по Програма „Еразъм+“ и Програма „Европейски корпус за солидарност“, както и на Национално звено за координация по дейност eTwinning и на дейностите Европас и Еврогайдънс, планира да проведе обучение на място за учители, работещи с талантливи деца и деца със специални образователни потребности. Събитието е вече традиционно и ежегодно за ЦРЧР. През 2024 година то ще се проведе на тема „Различните деца“.

     Обучението е ориентирано към учители, работещи с талантливи и като цяло различни деца, както и към преподаватели на деца със специални образователни потребности. Целта на събитието е участниците да видят добри практики, реализирани от опитни преподаватели, преодолели трудни моменти в своята работа. Гостите ще имат възможност да се запознаят с ресурсите на новата eTwinning платформа и възможностите, които тя предлага за интегриране на иновативни педагогически методики и дигитални инструменти за преподаване и учене; с успешни практики от реализирани eTwinning и „Еразъм+“ проекти.

     Знаем, че работата с различните деца е много специфична, че е нелека във всяко отношение – методическо, съдържателно, емоционално, а някои непредвидени ситуации я правят още по-трудна. С настоящото събитие ще окажем на преподавателите известно съдействие в рамките на възможностите, които предоставят дейност eTwinning и Програмите „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“, по които ЦРЧР работи. От своя страна, ако вие имате опит, който бихте искали да споделите с аудиторията, каним ви да отбележите това в своята регистрация.

      Обучението е насочено преди всичко към учителите, които имат малък или почти никакъв опит в работата по европейски образователни програми, както и към тези, които имат нужда от съдействие в своята работа.

      Предвиден е организиран транспорт от София до мястото на събитието в Боровец и обратно.

      Предварителната програма на събитието ще намерите тук Programa.

      Ако желаете да се включите в нашето събитие, моля да се регистрирате тук. Регистрации ще се приемат до 13.00ч. на 05 юли 2024г., петък, или до запълване на предвидените места.

      Всички регистрирани ще получат  обратна връзка. Участниците, чиито регистрации са приети, ще получат потвърждение за участие на 05 юли, петък. Поради ограничения брой места, моля да прецените много добре своите възможности за участие и присъствие в трите дни на събитието.

     Очакваме Ви!